Brott

Man skjuten i Luleå – Tre män anhållna

almvikskjutning

En man hittades  skottskadad vid entrén till en Ica-butik under söndagskvällen. Tre män, misstänkta för mordförsök, har anhållits av åklagare.

– De greps under nattens gång på olika platser, säger David Levy, RLC-befäl vid polisen i Norrbotten. Under måndagen hävdes avspärrningarna på platsen.

Vid 22-tiden på söndagen spärrades ett stort område i Luleå, där polisen utreder ett misstänkt mordförsök.

Två skott ska ha hörts och en skottskadad man hittades vid entrén till en Ica-butik, enligt uppgifter till NSD, som först rapporterade om händelsen.

Polisen bekräftar att en skottskadad man har hittats och förts till sjukhus. Skadeläget är oklart, men enligt uppgifter till NSD ska offrets ha träffats i höften.

En utredning om försök till mord har inletts. Inledningsvis greps en man, misstänkt för delaktighet i mordförsöket. Både brottsoffret och den gripne mannen är kända av polisen sedan tidigare.

Strax före 05-tiden på måndagsmorgonen uppgav polisen att den gripne mannen och ytterligare två män har anhållits av åklagare, misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp.

Överallt i samhället ser vi detta grova våld utfört med skjutvapen. Man undrar lite smått hur mycket illegala och insmugglade vapen det finns just nu i Sverige? Det forsar handeldvapen över Öresundsbron som sen sprids ut bland tungt kriminella i hela Sverige. Straffen för vapenbrott måste skärpas radikalt och det ska vara fängelse per automatik när man gripits med ett illegalt skjutvapen på sig, detta måste stävjas alltså. Brott utförda med kniv eller med stickvapen har minskat kraftigt, allt medans våld med skjutvapen har ökat dramatiskt. Sverige har börjar amerikaniseras, och hela det svenska samhället!

Expressen TV

Annonser