Brott

F.d MFF-spelaren Kingsley Sarfo dömd till 2 år och 8 månaders fängelse

Den f.d MFF-spelaren Kingsley Sarfo har nu dömts för barnvåldtäkter och straffet blev nästan tre års fängelse, plus utvisning på tio år. Förutom de vidriga brotten han begått så har han dragit MFF’s namn i smutsen och nu har ju MFF sedan långt tillbaka lösgjort sig från Sarfo och han är inte avlönad av MFF.  

Tingsrätten dömer en Malmö FF-spelare till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Han ska dessutom utvisas ur Sverige i tio år och betala skadestånd på 150 000 kronor till målsägande.

– Domen kommer att överklagas, och vi är självklart inte alls nöjda med det här, säger försvarsadvokaten Mikael Sundman.

I juni 2017 följde en fotbollsspelare efter en flicka in på en offentlig toalett i Folkets park i Malmö.

Där våldtog han henne på golvet. – Mannen har följt efter målsäganden in på toaletten och utnyttjat att hon befunnit sig i en trängd situation.

Då spelar det ingen roll för rubriceringen att hon varit nära 15-års gränsen, säger rättens ordförande Sara Skouras i ett pressmeddelande.

Han har dessutom, vid ett tidigare tillfälle, våldtagit samma flicka ytterligare en gång, då i en kompis lägenhet. ”Såvitt framkommit har samlaget varit frivilligt från målsägandens sida.

En 14-åring kan dock inte samtycka till att ha sex och fotbollsspelaren har därför dömts för gärningen.

Tingsrätten rubricerar brottet som våldtäkt mot barn och inte som sexuellt utnyttjande av barn som är ett mindre allvarligt brott”, skrivet rätten i ett pressmeddelande.

– Det är fråga om en vuxen man som tagit kontakt med en flicka som nyligen fyllt 14 år och en vecka senare stämt träff med henne i syfte att ha sex.

Under sådana förhållanden kan inte brottet anses som mindre allvarligt, säger rättens ordförande Sara Skouras i samma pressmeddelande.

Detta är andra gången en MFF-spelare är inblandad i sexuellt samgänge med personer under 15-år, och bägge gångerna har det varit spelare från andra länder. Vidrigt beteende alltså, och i och med att MFF rekryterar från e.x Afrika så får de nog ha en genomgång om hur det fungerar här i Sverige och speciellt på sexuellt samgänge med kvinnor, alltså inte med barn!

Mer på Kvällsposten

Länk till Expressen TV

 

Annonser