Dårskap

Björn Ranelid ger sin syn på alkoholism och missbruk

Bild: Björn Ranelid

Jag har alltid gillat Björn Ranelid och hans sätt att alltid köra sitt race och det utan att bry sig ett dyft om vad andra säger, men nu ha han dalat långt ner på skalan av personer, som jag ser som i princip tvättäkta idioter. Och det p.g.a det han skriver angående missbruk av alkohol och narkotika, och då Ranelid saknar läkarutbildning eller en sjuksköterskeutbildning så får man se det som att han nog mest vill göra sig hörd. Och reta upp folk. Och mig har han retat upp ordentligt med krönikan han skriver i Kvällsposten. Det är naturligtvis hans rätt att få ha de åsikterna han nu har, men många som sitter fast i missbruket och anhöriga till missbrukare tar nog illa vid sig när han i princip kör med devisen – ”Ta och ryck upp dig nu, skärp till dig nu!” Ranelid menar alltså också att missbruk av alkohol och narkotika inte på något vis är sjukdomar, och man blir lite nyfiken över hur han kommit fram till detta, då sjukvården sedan många år sett beroendesjukdomar som alkoholism och narkomania som vedertagna sjukdomar. Vilken kunskap besitter herr Ranelid för att kunna komma med det påståendet? Eller är det inte på det viset att han vill reta upp folk för att få igång en diskussion för att i slutändan sälja sina jävla böcker? Jo så är det säkerligen. Så min kommentar om det blir – Godnatt Björn Ranelid!!

Expressen

Annonser

1 svar »

  1. Han är nog inne på att alkoholism och drogberoende till allra största delen är självförvållade, till skillnad mot majoriteten sjukdomar som är orsakade utav smitta/genetik. Sjukdomar orsakade av kost/-hållning (välfärds-, kemikaliska/syntetiska tillsatser etc.), är en annan variant.

    Själv är jag av uppfattningen sedan länge, att Hr. R. håller låda just för att göra reklam om sina ‘aktiviteter’. Tv-reklamen han gjorde åt
    st1 blev dubbelbottnad. (Han stod och tankade, märkbart ‘tankad’ …)

    Han är dock inte ensam om att sälja ut sig (‘hora’) i media, för att få gratisreklam för något. Camilla Läckberg är en av dessa.

    Gillad av 1 person