Brott

Bilden av Martin Timell blir mörkare och mörkare – Amfetamin och kokain på festerna

Det har tydligen varit rena sjörövarfesterna hos Timell, med hasch, amfetamin och kokain. Det trodde vi inte om snickar-Martin som alltid hade ett leende på läpparna.  Nu är hela karriären över och hustrun har lämnat honom så man kan tala om det totala sammanbrottet.

En skärgårdsfest hos Martin Timell för att fira ”Äntligen hemma” med god mat, bad och bastu. Och: Snaps, vin, öl och enligt programledaren själv eventuellt kokain, hasch, amfetamin.

Nu står TV4-profilen åtalad för en misstänkt våldtäkt. Själv nekar han till anklagelserna. Här är vittnesmålen från Martin Timells avslutningsfest.

Ett 20-tal personer samlades i Martin Timells sommarhus på Mjölkö i Stockholms norra skärgård i september 2008.

De skulle fira den gångna säsongen av TV4:s långkörare ”Äntligen hemma”. Festdeltagarna slussades till sommarhuset, som ligger alldeles vid vattnet, med båt.

Väl ute på Mjölkö var det middag i Timells uterum, ett inglasat rum med utsikt över vattnet.

– Stämningen var god och Martin grillade fisk, säger en man i förhör. Sill och potatis serverades först, sen grillat, säger ett vittne. Till det: Snaps, öl, vin.

En man säger att Timell tog ”taktpinnen” vid middagen: Timell ”höll tal och sjöng snapsvisor”. – Martin hälsade alla välkomna.

I egenskap av värd tog Martin kommando, ledarroll, direkt så som Martin brukar göra, säger en kvinna i förhör.

Att det varit knark på festerna gör att mitt sätt att se Timell på rasat samman fullständigt, detta då jag är 100 procent mot all form av narkotika och som vi ser här nu så ställer det bara till med elände och ingenting annat. Vem som haft drogerna med sig har man ju ingen aning om men eftersom det var Timell som höll i festen och han inte tog bort knarket så får man väl anta att det var hans. 

Lulu Carter, då vän och kollega med Martin Timell, berättar i förhör: – Där var det långbord, Martin satt på kortändan, han höll tal och gick på som han brukade.

Han drar grova skämt, sjunger snapsvisor och baktalar kolleger som inte finns på plats. Ännu en kvinna berättar att det första hon tänkte var ”oj vad mycket folk”.

– Det var en väldig partystämning. En kvinna säger att middagen blev ”ganska kortvarig”. – Jag tänkte ”hjälp vad folk är berusade”, middagen var relativt kort men det var många som blev berusade, säger en annan kvinna.

– Det var en relativt hög promillehalt på samtliga gäster, säger en person. Under middagen berättade Martin Timell för gästerna att man senare kunde basta och bada i badtunna, säger en person.

Flera personer säger i förhör att det brukar ordnas femkamper, stafetter eller liknande vid Timells fester, så blev det inte den här gången.

Detta är illa för Martin Timell som inte kommer få ett tv-arbete norr om Antarktis utan här snackar vi om att vara ute i den ultimata kölden och detta får han skyla på sig själv och då man nu vet att det florerade droger så skulle det inte förvåna mig ett dugg att han faktiskt begick en våldtäkt då drogerna ställer till med mycket skit i skallen. Oerhört tragisk historia som liknar ingenting annat. Dags för Timell att checka in på behandlingshem, det vore tveklöst det bästa.

Ett vittne, en man, berättar att han gick till badtunnan efter middagen, då satt Martin Timell redan där naken med en kvinna.

De nakna lämnade tunnan för att komma tillbaks efter en stund, säger mannen. – Flera festdeltagare var ganska berusad, säger en man och fortsätter: – Det var partystämning och lite ”busigt”.

Mannen minns att personer tog av sig topless och att ”det kändes som NN och NN nästan tävlade lite vem som var busigast”.

En kvinna berättar att det var ”relativt mycket alkohol” på festen och att de flesta var ”rätt påverkade”, och en man berättar att personer gick runt nakna.

En kvinna säger att festerna hos Martin Timell är ”ökända”. Magnus Törnblom, presschef på TV4, vill inte kommentera Martin Timell-fallet ytterligare.

– Vi har sagt det vi har att säga och vi kommer inte ge några mer kommentarer. Nu måste den här saken få sin rättsliga prövning, säger han.

Att det kan gå från absoluta toppen till det mörkaste djupet, det vet jag mycket väl och det är så med droger, alkohol och missbruk – det ställer bara till med förbannad oreda och man är helt enkelt inte sig själv utan drogerna kapar ens personlighet och raderar ut den man var innan drogerna kommer in i bilden. Tragiskt men sant.

En kvinna säger i förhör att flera festdeltagare gick direkt till badtunnan och bastun efter middagen.

– Jag tyckte det var lite obekvämt, säger hon och berättar att två andra kvinnor hade ett ”battle”. ”Det var som en tävling att visa upp sina kroppar”, står antecknat i förhöret.

Kvinnan valde att inte bada i tunnan just för att hon kände att det var ”obekvämt”, säger hon. Därför valde hon att sitta i bastun.

Efter en stund, när hon gick ut, mötte hon kvinnan som ska ha utsatts för övergreppet. Hon berättade direkt att Timell ”hade stoppat in sin hand” innanför hennes bikinibyxor.

Innan vittnet lämnade festen och Mjölkö gick hon till huset för att hämta sin väska. I förhör säger hon att: – … där går Martin omkring naken med en vit uppknäppt morgonrock.

– Jag tog mina grejer sen drog vi därifrån. En annan kvinna vittnar också om att: – Martin gick runt naken med en uppknäppt morgonrock.

Herre min skapare, Timell måste ha trott att han var – ”King of the world”, och gick omkring som en gigolo med uppknäppt morgon rock och naken under! En riktig sjörövarfest alltså, jag kan inte låta bli att skratta åt detta haveri alltså!

En man säger i förhör att han lämnade badtunnan och gick till huset för att klä på sig. Efter en tid kom Martin Timell in.

Mannen ”reagerade på att Martin var ganska berusad och han gick runt med en uppknäppt badrock och utan badbyxor”.

Mannen säger att han ”tyckte det var lite märkligt att Martin gick runt naken”. Efter det säger mannen att han såg hur en kvinna ”tog hand om” kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten.

Mannen säger i förhör att han inte visste vad som hade hänt, men att ”stämningen på festen dog lite”. – Det måste ha hänt efter att jag gått upp, jag märkte inte att något hände så länge jag satt i tunnan.

Mer på Expressen

Länk till Expressen TV

 

Annonser