Brott

Knivattacken inne på Pressbyrån i Kristianstad – Det yrkas på utvisning

En man fick stickskador i halsen efter att en annan man gått till attack inne på pressbyrån. Efter dådet flydde han från platsen – men kunde kort därpå gripas av polis.

Nu har han åtalats för mordförsök. Det var den 15 mars i år som ett knivbråk utbröt inne på Pressbyrån i Kristianstad.

En 19-årig man gick till attack med en mörk kniv – och träffade två andra män med sina hugg. En av männen fick stickskador i halsen samt buken och fördes akut till Centralsjukhuset i Kristianstad.

Den andra mannen fick skador i handen efter att ha försökt stoppa knivmannen, enligt Kristianstadbladet som först skrev om händelsen.

Inne i butiken var möbler och inredning omkullknuffad och blodspår fanns på marken.

Sverige är ett land fullt med dårar och rabiata våldsverkare, och det blir långsamt värre och värre. Straffen för våldsbrott måste höjas kraftigt så det blir en avskräckande effekt. Nu är vissa säkerligen helt galna och inte bryr sig om konsekvenser men samhället måste ändå markera hårt i såna här fall!

Efter attacken flydde 19-åringen till fots. Delar av sekvensen fångades på en övervakningsfilm och ett signalement på mannen skickats ut till patruller i tjänst.

Och det dröjde inte länge förrän mannen avväpnades och greps. En hundpatrull fick i höjd med badhuset syn på en man som stämde överens med signalementet som larmats.

Efter att 19-åringen vägrat stanna efter uppmaning sände polisen sin tjänstehund efter honom. Efter cirka 30 meters jakt var flykten över och hunden satt sig för att bevaka mannen.

Nu har 19-åringen åtalats misstänkt för försök till mord, vållande till kroppsskada och narkotikabrott. Åklagarens andrahandsyrkande är synnerligen grov misshandel.

Hur han ställer sig till anklagelsen är okänt. Åklagaren yrkar också på att mannen ska utvisas från Sverige på obestämd tid vid en fällande dom.

Ja eftersom en eventuell utvisning diskuteras så fick man ju klart över att det var ett brott begånget av en invandrare, låt oss hoppas att han nu utvisas!

Expressen

 

Annonser