Brott

Våldtäkt på musikfestivalen Brännbollsyran i Umeå

Dessa förbannade sexualbrott som begås på festivaler och stadsfester, vad är anledningen till att de helt plötsligt exploderat i antal? Ja det är enkelt att komma fram till, men utelämnar det här, för det begriper alla som är hyfsat påläst om dagens Sverige.

En misstänkt våldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern anmäldes under natten mot söndagen – samtidigt som den populära musikfestivalen Brännbollsyran pågår i Umeå.

Nu söker polisen efter en misstänkt. – Ingen gärningsperson är frihetsberövad, säger Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region nord.

Larmet om den misstänkta våldtäkten, som ska ha skett i anslutning till festivalområdet i centrala delarna av Umeå, kom in under natten.

Offret ska, enligt polisen, vara en kvinna i 20-årsåldern. Övergreppet misstänks ha skett under kvällen, enligt polisen.

Samtidigt var den populära musikfestivalen Brännbollsyran inne på sitt avslutande dygn. – Det som framgår är att det rör sig om ett fall av misstänkt våldtäkt i anslutning till festivalområdet, säger Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region nord.

Finns det något signalement på den som misstänks? – Det vill jag inte gå ut med, jag är inte insatt i ärendet tillräckligt för det, utan hänvisar till förundersökningsledaren, säger Björn Pettersson.

Ökad närvaro av poliser och privata väktare är vad som sorgligt nog behövs, Sverige har liksom förändrats radikalt de senaste 25-30 åren och inte till det bättre. Sånt här fanns inte förr och musikfestivaler var synonymt med glädje, fest och bra musik och inte sexualbrott!

Länk till Expressen TV

Mer på Expressen

 

Annonser