Brott

Hässleholm – ”Moskén brinner, ingen bryr sig”

Nu klagar muslimerna i Hässleholm över att ingen bryr sig över moskén som brann ner, men det måste väl ändå fastställas en brandorsak innan man klagar och kommer med det ena påståendet efter det andra? Man minns ju moskén som brann ner, och det senare visade sig vara en fritös som fattat eld. Påstå att ingen bryr sig, det är samma gnäll och klagomål som alltid är synonymt med islam och muslimer.

Samma dag som moskén på Finjagatan utsattes för en mordbrand demonstrerade nazister på torget i Hässleholm.

De stod med sina flaggor framför statyn med det vackra namnet ”Våren”, en naken flicka i brons, och spred en obehaglig stämning omkring sig.

Några timmar senare, vid halv nio-tiden på kvällen, brann moskén. Polisen ser inget samband mellan de två händelserna men de hänger ändå ihop, för extrema händelser har blivit vardag i Sverige.

Någon anlägger en brand i en religiös lokal som ligger i gatuplanet i ett hyreshus. De boende utsattes för livsfara.

En sådan händelse borde skapa debatt, upprördhet, politiska kommentarer och intensiv mediebevakning. För några år sedan hade den nog gjort det.

Men branden i moskén i Hässleholm har passerat obemärkt i Sverige.

En nyhetsartikel i Svenska Dagbladet omedelbart efter händelsen, några telegram från TT, en kolumn i Aftonbladet. Det är allt i riksmedia.

Muslimerna måste börja hejda sig lite med sitt klagande och sitt missnöje, det börjar ju minst sagt bli tjatigt värre!

Mer på Aftonbladet

Annonser