Brott

Nämndemännen friade misstänkt man för våldtäkt – Körde över domaren

Ständigt dessa sexualbrott, och som allt som oftast ger frikända resultat. Man kan ta för givet här att den åtalade inte är etnisk svensk och det p.g.a att mannen inte visas på bild, och att det är i Malmö. Också då överrepresentationen av utlänningar som begår dessa brott är kraftigt i majoritet.

Det är inte rimligt att en kvinna från Mellanöstern går med på att spela in en privat sexfilm. Och att det inte är trovärdigt att hon efter att ha blivit våldtagen av sin pojkvän stannar kvar i relationen.

Det anser tre nämndemän som körde över en domare och friade en våldtäktsåtalad man i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Åklagaren Ola Lavie har överklagat domen till hovrätten. Han har också begärt att hovrätten snarast ska sätta ut tid för huvudförhandling eftersom de rör så allvarliga brott – grov misshandel, grovt olaga hot och våldtäkt.

Ola Lavie skickade in överklagande till hovrätten på eftermiddagen samma dag som tingsrätten meddelande den friande domen.

– Jag räknar med fällande dom i hovrätten, säger Ola Lavie till Kvällsposten. Han lämnar in samma bevisning i hovrätten som tingsrättens tre nämndemän underkände.

Och skriver så här om nämndemännens syn på bevisen mot mannen: ”Tingsrättens majoritet (de tre nämndemännen) har gjort en felaktig bedömning i skuldfrågan och har på helt ovidkommande hänsyn skrivit ner målsägandens och vittnenas trovärdighet.”

Mer på Expressen

 

Annonser

1 svar »