Narkotika

Danderyd: Här knarkar överklassungdomar mer än förortsungar

Flera överklassområden sticker ut då det gäller knarkande ungdomar, fler av överklassarna har någon gång knarkat, än antalet förortsungar. Lite märkligt kan tyckas, men det är ett faktum. I Danderyd visar siffrorna på att 40 procent av pojkarna och 29 procent av flickorna i Danderyd har någon gång knarkat. Detta visar en sammanställning som SVT Nyheter Stockholm har gjort. Det innebär att knarkandet i kommunen ligger en bit över det snitt som gäller i övriga Stockholms län. Nacka och Stockholms innerstad har ungdomar som i stort testat droger. Norrmalm sticker ut kraftigt där pojkarna ligger på 47 procent i antal som testat narkotika. Lidingö och Täby sticker också ut med många ungdomar som testat knark.

Mer på Folkets Nyheter

Wikipedia – Problematiskt knarkande

 

Annonser