EU

Flygbolaget Ryanair förbereder för Brexit

Ryanair förbereder för Brexit och vid slutet av året hoppas det irländska flygbolaget att ha ett brittiskt AOC som ska säkerställa Ryanairs inrikesflygningar i Storbritannien. Ryanair förbereder för en hård Brexit under nästa år och därför hoppas flygbolaget att ha ett brittiskt AOC, Air Operators Certificate innan året är slut.

Det kommer innebära att flygbolaget kan fortsätta att flyga inrikeslinjer i Storbritannien även efter mars 2019.

En hård Brexit kan också komma att innebära att icke EU-ägare av Ryanair kommer att få restriktioner i sina rättigheter till röstning av beslut inom bolaget.

Det irländska lågprisflygbolag sade i samband med den fjärde kvartalsrapporten för 2017 att man är oroliga för vad en hård Brexit kan innebära och i ett sådant fall kan brittiska aktieägare potentiellt påverka Ryanairs tillstånd och flygrättigheter skriver ch-aviation.

”” Kanske är intressant för den som ska ut och resa eller som reser frekvent med Raynair! ””

Flyg24Nyheter

 

Annonser