Brott

Polisinformatör misstänkt för mord – Ska ha mördat på uppdrag av en intagen på rättspsyk

”” En intagen på rättspsykiatriska kliniken på Karsudden misstänks ha beställt ett mord på en person på utsidan, och det på grund av svartsjuka. Den som misstänkts ha utfört mordet, det är en man som polisen hanterat som informatör, och går under kodnamnet – Aron. Informatören lurade polisen och försökte påvisa misstankar åt ett annat håll. ””

Åklagarens teori: svartsjuka fick 36-åringen att beställa mordet på småbarnspappan – samtidigt som han satt på Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus. Den som ska ha fått i uppdrag att ”verkställa dödandet” är polisinformatören Aron. Åklagarens problem: bevisa kontakten mellan 36-åringen och polisinformatören. Det har gått ett år sedan den 35-årige småbarnspappan sköts till döds med sex skott utanför Östra skolan i Katrineholm. 366 dagar senare, tisdagen den 15 maj, faller domen. Fyra män står åtalade för att ha mördat honom, den 41-årige polisinformatören som har gått under kodnamnet Aron, en 22-åring, en 23-åring och en 25-åring. Polisinformatören och 22-åringen sitter fortsatt häktade, medan de andra männen har försatts på fri fot. Dessutom står en 36-åring åtalad för anstiftan av mord, också han försatt på fri fot.

Enligt chefsåklagare Robert Eriksson var det 36-åringen som beställde mordet på småbarnspappan efter att han fått reda på att han haft en relation med 36-åringens ex. Mordet ska han ha beställt inifrån rättspsykiatriska sjukhuset Karsudden, där han då avtjänade ett straff. Den som, enligt åklagaren, har fått i uppgift att utföra mordet är polisinformatören Aron. Flera personer har vittnat om hur småbarnspappan uttryckt rädsla för 36-åringen på Karsudden som i olika förhör beskrivs som svartsjuk.

”” Grovt gangstervåld styrt inifrån en rättspsykiatrisk klinik och det hela kryddat med polisinformatörer vilket för tankarna åt Johan Falk filmerna och informatören Frank Wagner. Men detta är inte film utan verklighet vilket egentligen är mycket märkligt då det inte är tillåtet i Sverige att arbeta på det viset. Ex. att plantera bevis, brottsprovokation eller användandet av informatörer ses som inte acceptabelt polisarbete. ””

Aftonbladet

Wikipedia om Brottsprovokation

 

Annonser