Musik

Gangsta-rapparen Jaffar Byn döms till ett flerårigt fängelsestraff för b.l.a grovt vapenbrott

”” Rapartisten Jafar Ahmed Sadik alias ”Jaffar Byn” har dömts till ett flerårigt fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott. Jaffar Byn som huserar i Rinkeby syns på olika bilder poserande med b.l.a automatvapen och dylikt. Ytterligare tre kumpaner döms i brottshärvan. I bevisningen finns bland annat ”selfies” som gänget tagit där man poserar med pistoler och automatvapen. Gangsta-rapparen finns med ett flertal videoklipp på Youtube och det är det vanliga köret om livet i förorten och på livets skuggsida. ””

De dömda tillhör ett av de invandrarkriminella gängen på Järvafältet som legat i fejd med andra liknande gäng. Konflikterna har lett till en lång rad grova våldsbrott i området, bland annat ett flertal skjutningar. Den nu dömda kvartetten anses ha varit drivande i gäng-konflikten och man hoppas nu från polisens sidan att det ska bli något lugnare i området. Vapenbrotten uppdagades när en i gänget greps för andra brott och polisen sökte igenom mannens mobiltelefon. Där hittades ett stort antal bilder där gänget dokumenterat brottsligheten, bland annat arrangerade foton där man stolt poserar med kalasjnikov-automatvapen eller poserar med kallar som gänget själv uttrycker det.

”” Dessa förortsgäng är tröttsamt att läsa om då det ständigt är denna gangsterromantik och vapenfixering, och raptexter om vägen ut, samtidigt som de på intet vis verkar försöka ta sig ur ”skiten”. Trams enligt mig, inget annat! ””

Genom att avlyssna gängets mobiltelefoner kunde man styrka ytterligare vapenbrott. Under en bilfärd berättade Ahmed hur han gjort sig av med ”en leksak” genom att kasta ut den längs motorvägen. Polisen påträffade senare ”leksaken” i dikesrenen. Det visade sig vara en pistol. Fyndet föregicks av en biljakt där gänget försökte köra ifrån polisen men kunde stoppas genom att en annan polispatrull lade ut en spikmatta. Under avlyssningen tvingades polisen också lyssna till grov förortsjargong från gänget. Ahmed hörs bland annat säga: ”Min fucking bror jao, skönaste rösten svär på mamma. Wallah wallah, min älskade bror”.

”” Rekryteringen in i dessa gangstergäng måste stoppas, och det måste ges upplysning om hur livet i dessa gäng är så att ungdomar tänker sig för innan de tar steget in i gängvärlden. Att komma in i gängen är nog lätt, men att ta sig ur det är inte det lättaste. ””

Samhällsnytt