Israel

Israel attackerar Iranska ställningar i Syrien – Nytt storkrig på gång?

”” Israel har avfyrat så mycket som 70 missiler in i Syrien mot Iranska posteringar och det mest p.g.a att Iran beskjutit Golan-höjderna med raketer och som krävt flera dödsoffer. Jag är ingen stor fan av Israel då jag anser de använder övervåld ofta ex. mot Gaza men här tycker jag de gör helt rätt! Om jag finge bestämma så skulle jag gärna se att Israel gör rent hus med fundamentalisternas och mullornas Iran. Att Donald Trump brutit avtalet om kärnenergi det ser jag också som mycket bra då det måste göras allt vad som går för att se till så att Iran inte blir en kärnvapen-nation! ””

Iranska styrkor avfyrade raketer mot israeliska mål i Golanhöjderna vid syriska gränsen på torsdagsmorgonen.

Israel svarade snabbt genom att bomba iranska mål i Syrien med 70 missiler, rapporterar AP. USA och Donald Trump fördömer Irans missiler och ”stöttar kraftfullt” Israels rätt till självförsvar.

Minst 23 personer uppges ha dödats av de israeliska missilerna, skriver Reuters. Den israeliska armén uppgav under natten mot torsdagen, svensk tid, att iranska styrkor i Syrien avfyrat runt 20 robotar.

Målet ska ha varit israeliska positioner i Golanhöjderna. Ingen ska ha skadats, uppger den israeliska armén, enligt AFP.

Raketattacken ska ha beordrats av den iranske generalen Qasem Soleimani. Det uppger nyhetsbyrån Reuters som citerar israelisk militär.

Nyhetsbyrån AP skriver att israeliskt försvar kunde genskjuta ”några” av raketerna, och därför blev skadorna minimala.

Militärens talesperson Jonathan Conricus säger att Israel ser allvarligt på händelsen – och att man har besvarat den.

Expressen

Youtube

Wikipedia om Golanhöjderna

 

Annonser