FN

FN i rapport om ökad rasism i Sverige – Judar, romer och afrosvenskar förföljs

”” FN slutar aldrig att förvåna, och nu kommer ytterligare en absurd icke-nyhet från den insomnade byråkratiapparaten. Att de inte tar och avvecklar sig själv, så slipper de ju sitta där på höga hästar och kasta skit på Sverige! ””

Sverige ”tillåter organisationer som stöttar och sporrar rasistiskt hat”. Det menar FN, som nu riktar hår kritik mot Sverige och kräver omedelbara krafttag, enligt en rapport från FN:s rasdiskrimineringskommitté som SvD har tagit del av. Rapporten har godkänts av Sverige, enligt tidningen. FN oroar sig för rapporterat rasistiskt våld och hatbrott mot judar, muslimer, romer och afrosvenskar i Sverige, skriver SvD. Dessutom menar FN att man bekymras över ”rasistiska och extremistiska organisationer och deras offentliga manifestationer och demonstrationer”. Även mordbränder mot asylboenden och moskéer oroar. FN riktar också kritik mot att terrorlagar ”proportionerligt inriktas på muslimer” samtidigt som Sverige inte utreder brotten som terror när de begås av till exempel nazistiska grupper. Dessutom menar FN att muslimska minoritetsgrupper inte får bostäder eller jobb utanför gruppernas områden och att det leder till segregation, rapporterar SvD. Afrosvenskar utsätts för rasistiska skildringar i medierna, hets mot folkgrupp och hatbrott, samtidigt som de också är utsatta för segregation, menar FN. Dessutom skriver FN att romer trots en nationell strategi fortfarande utsätts för diskriminering.

”” Inte ett ord om islam eller muslimer, med tanke på att de är judarnas svurne fiende. Men så klart är det inget någon verkar intresserad av att belysa eller så har vi väl som vanligt hittat på det. Det borde ju kommit FN till kännedom om hur judar förföljs och trakasseras av just muslimer, alltså de som följer doktrinen islam! ””

Nu kräver FN att Sverige vidtar åtgärder för att få bukt med problemen, uppger SvD. Bland annat måste muslimer och afrosvenskar skyddas från hets mot folkgrupp och hatbrott. FN kräver också att tjänstemän och journalister som gör sig skyldiga till hatbrott och rasistisk porträttering utreds och åtalas. FN rekommenderar regeringen att vidta åtgärder för att identifiera hatbrott och se till att skyldiga utreds, åtalas och döms. FN tycker också att regeringen bör gå ut offentligt och ta avstånd från hets mot folkgrupp och främlingsfientliga uttalanden från tjänstemän och politiker.

”” Vad kostar det per år att hålla den döende suggan flytandes? Det är miljarder av dollar som kunde läggas på annat, sådant som ex. upplysning om islam, att få muslimer att lämn analfabetismen, hjälpa till att motverka radikalisering i Afrika och dylikt. Se bara på Rwanda 1994 eller Srebrenica på 90-talet, vad gjorde de där? Jo de satt och såg på hur massmorden hände mitt framför näsan på dem! ””

Expressen

 

Annonser