Brott

Kriminella försöker ta över hela Värnamo

Kriminella försöker ta över Värnamo i Småland. Det är mångas uppfattning efter händelserna i fredags, då det uppstod skottlossning och knivskärning på öppen gata. På måndagen häktades fem personer, en av dem med tidigare koppling till både Bandidos och Sverigedemokraterna.  Det våldsamma bråket inträffade vid 17-tiden i fredags i centrala Värnamo.

På gatan där bråket bröt ut finns både villor och flerfamiljshus. När allt var över hade fyra personer skadats, några allvarligt men inte livshotande. Sju personer anhölls på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person greps misstänkt för vapenbrott. Tumultet i centrala Värnamo uppges ha varit kulmen på ett bråk mellan kriminella nätverk.I centrum figurerar uppgifter om narkotikahandel.

– Våra barn hade kunnat bli skjutna på gatan, säger en av grannarna efter händelsen. Enligt kammaråklagare Anders Brokelind var det personer från två falanger som av någon anledning råkade mötas i Värnamo. – Vi vet inte varför, men det uppstod meningsskiljaktigheter och vapen användes, säger Brokelind. 

Expressen

 

Annonser